ARV Sculling
De Antwerpse Roeivereniging werd gesticht op 30 november 1945 onder de naam 'Antwerp Sculling Club'. Vanaf het begin tot nu kenmerkt de club zich door een rijk roeiverleden met vele nationale en internationale successen.

Reeds in de jaren vijftig stond onze club aan de absolute wereldtop en behaalde de 'Sculling' Olympische medailles. Ook in de jaren zeventig domineerde onze club de Belgische roeisport: meerdere clubploegen verdedigden de nationale driekleur telkens opnieuw op EK's, WK's en Olympische Spelen. In diezelfde periode boekte de 'Sculling' ook overwinningen in Henley, een internationaal gerenommeerde regatta. In de jaren negentig werd rond Luc Goiris, onze Olympische deelnemer, een team voor Sydney gebouwd. In het nieuwe millennium wordt onze club door Leen Blondelle vertegenwoordigd op verscheidene internationale wedstrijden (wereldbeker en wereldkampioenschap). In 2007 sloot de Britse Jo Hammond zich aan bij onze club. Zij behaalde voordien reeds enkele mooie titels en maakte in 2008 een comeback op de wereldbeker van Luzern, waar zij meteen 5de werd in de A-finale. In mei 2009 bezorgde zij onze club een 4de plaats in de A-finale van de wereldbeker Banyoles. Met deze rijke traditie, onze vriendschapsbanden, onze liefde voor de roeisport en de uniek 'Sculling'-sfeer willen wij ook in de toekomst op topniveau blijven roeien.

De prestaties die onze club reeds neerzette op internationaal niveau, vindt men terug in dit document: Palmares ARV.

Voor wie meer wil lezen over de geschiedenis van onze club, kan hier het (weliswaar onvolledige) artikel ‘Hoogtepunten in de historiek van onze geliefkoosde club’ van Y. Goffin raadplegen.
Privacy Verklaring
Smits IT Services